philov svet

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Blogpríbeh XLIV. časť - kvety, voda a chata

     Andrea vošla do kancelárie a prvé čo uvidela, bola váza plná červených ruží postavená na pracovnom stole. Tak preto tie zvedavé pohľady kolegov a kolegýň pri jej príchode do práce a tiché šuškanie vo chvíli, keď k nim bola otočená chrbtom. Jedine Ivona k nej s hlukom vtrhla vo chvíli, keď pátrala po odosielateľovi, ktorý určite zanechal nejaký odkaz.

„Nóóó..., niekto tu zavádza maniere filmových hviez. Nebudeš ty nová Grace Kelly a odosielateľom niekto ako monacké knieža Rainier? Už som ich spočítala, keď ich priniesol poslíček - pre slečnu Andrejku – presne dvadsaťpäť nádherných, krvavočervených ruží. Prvotriedna kvalita!“

„Ale ja.... Kedy to došlo? A je to vôbec pre mňa?“

„Pozri sa pusinka, si tu jediná Andrea a odkedy tu pracujem – to už bude dobrých desať rokov – tak kvety priniesli len dva krát. Raz, keď náš milovaný šéf zabudol na meniny svojej pravej ruky – sekretárky Milky - už u nás nepracuje. Vtedy to núdzovo vyriešil expresnou kvetinovou donáškou a druhú kyticu doručili Elenke, od jej vtedy ešte manžela, keď si liečil zlé svedomie – napriek tomu ich do pol roka rozviedli. A ty srdiečko patríš do akej skupiny?“ so zle zakrývanou závisťou vyzvedala všetečná kolegyňa a dala by neviem čo za možnosť, prečítať si priložený list.

 

     Mojito bolo otrasne presladené a pretože na moju žiadosť v ňom absentoval aj alkohol (strasti šoférovania), veľa som z neho nemal. Nike na rozdiel odo mňa jej alkoholický drink chutil - s rozkošou ho cuckala a hádzala na mňa veľavýznamné pohľady. Horúci, sparný večer sedel nad rozpáleným mestom a spotení obyvatelia s vyprahnutými hrdlami sa húfne zliezali do letných kaviarenských záhrad, uhasiť nekonečný smäd - každý po svojom. Tvorili sme akúsi homogénnu masu pripmínajúcu pôrodnícke oddelenie plné kojencov prisatých k matkiným prsníkom. Čašníci lietali ako počas exhibície vojenských stíhačiek - napojiť však naraz toľko suchých hrdiel, nebolo v ich silách. Zapil som tú sladkú žbrndu pohárom minerálky, zaplatil a potom nám už nič nebránilo po kratšej jazde lesom, vrhnúť naše rozhorúčené telá do osviežujúcej vody jazera, s hladinou.ako benátske zrkadlo. Nika v momente strhla zo seba jednoduché letné šaty a pretože si pod ne fakt nič nezobrala, bežala v ústrety vodnému živlu prvá. Ako tak opálenými nohami rozrážala pokojnú vodu v červenkastom svetle zapadajúceho slnka – svietil jej pevný guľatý zadok nad hladinou ako belavý mesiac v splne. Ponorený a obalený osviežujúcou tekutinou som priamo cítil, že slaný pot mi strháva voda do jazerných hlbín a s ním odchádza aj celodenný lepkavý pocit únavy. Šero hustlo a ja som čím ďalej, tým menej rozoznával detaily na striedavo sa ponárajúcej a vynárajúcej hlave perfektným štýlom plávajúcej Niky.

„Richard, preboha – tu niečo veľké pláva!!!“

 

     Fľaša sa s hrkotom točila na špinavej podlahe dreveného zrubu sledovaná piatimi pármi podnapitých očí zoskupených do kruhu. Vlado – osemnásťročný mladík sediaci v tureckom sede – sa neprítomne usmieval a pokyvkával hlavou do akéhosi zvláštneho rytmu, až mu fialovooranžové číro lietalo z boka na bok. Mal ne sebe len slipy a veľký medailón zavesený na koženej šnúrke, ktorý mu pri knísaní dopredu a dozadu narážal na trčiace rebrá s pod bledej pokožky. Paty na tom bola s nahotou celkom fajn – uvedomiac si, že úlohou v tejto hre bude čo najskôr zbaviť druhých ošatenia, sa na to patrične obliekla. Provokatérka Simi pri svojom exibicionizme brala vyzliekanie skôr ako odmenu a už dlhší čas sa usilovne snažila, aby jej nahé prsia boli stále v pohybe a pútali pozornosť oboch chalanov v kruhu. Monike – najmladšej zo skupinky – nedávno mala pätnásť -  sa spolu s fľašou krútila celá miestnosť, ale to jej vôbec nebránilo usrkávať neprestajne z pohára naplneného do jednej tretiny citrusovým fernetom. Po nesplnených úlohách na nej ostali len oranžové nohavičky s macíkovým vzorom a o číslo väčšia posprsenka s molitanovými vypchávkami A nakoniec Tono – dobre stavaný sedemnásťročný puberťák s vyholenou hlavou – vyvaľoval oči na Simine dvojky a pritom usilovne skrýval vzrušenie prekladaním a všemožným natáčaním svalnatých nôh.

„Simi, musíš si nechať od Vlada jednu minútu ladiť Fun rádio na svojich bradavkách,“ vymyslel úlohu nadržaný Tono a želal si byť teraz na Vladovom mieste.

Vlado sa prestal kývať a neprítomný úškrn mu prešiel do širokého, ďasná odhaľujúceho usmevu. Podvedome si začal šúchať prostredník s ukazovákom o palec na pravej ruke a  podopierajúc ľavou sa chystal vstať. Množstvo vypitého alkoholu mu postupne prechádzalo do hlavy, ktorá naberala na váhe a koordinácia pohybov mu už tieť veľa nehovorila. Keď už stál na ako tak vyrovnaných nohách – síce ešte v hlbokom predklone – stratil balans a pristál rozčapený na prekvapenej Paty. Nakopnutá fľaša sa odkotúľala pod posteľ, kde spal spoločensky unavený Miro – šestnásťročný gitarista školskej skupiny „Dračí dych“. Vladovi sa nová poloha na ležiacej Paty akosi zapáčila, alebo sa len nevládal zodvihnúť, dosť na tom, že splnenie úlohy na všetko odhodlanej Simi s natrčenými prsiami, bolo v nedohľadne.

„Povedal pán – urobil sám,“ prisunul sa Tono ku sklamanej Simi a na jej neskrývanú radosť, začal suplovať indisponovaného Vlada. Osamotená Monika si zrazu s hrôzou uvedomila, že jej zo žalúdka putuje pracne skonzumovaný Fernet spolu zo žlčou a opečenou klobásou naspäť cez pažerák z tela von a tak sa rozbehla ku prvým dverám, čo zbadala. Náhla zmena polohy vnútorných zažívacích orgánov a na alkohol nezvyknutý organizmus, vypudili nežiadúci obsah žalúdka na spiaceho Mira, nečakajúc na presun do vhodnejšieho prostredia.

Pol štvrtej ráno – game over.

 


blogpríbeh | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    uz som sa tesila na pokracovanie....opis tej party bol perfektny, velmi mi to pripomina nase skolske vylety este na strednej :-D
    super!
    publikované: 25.07.2006 10:43:25 | autor: strangegirl (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :-) strang,
    ty si musela byť tiež poriadny beťár :-)))
    dík za uznanie...
    publikované: 25.07.2006 10:52:30 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. phil
    kolegyna na mna pozera, ci som normalna, ze sa tak rehocem... ale tak sorry, to sa nedalo! vyborny diel! (ty presne vies, co ulahodi mojmu pubartackemu oku! ;-)) Paty a Simi sa zrejme dobre zabavaju, co??? a tie ruze... ach jaj, rychlo dalsi diel!
    publikované: 25.07.2006 11:10:54 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. krsniatko,
    dúfam, že som ti v práci nevyrobil nejaký problém s pracovnou disciplínou? :-)
    Paty a Simi majú teraz trochu práce s priotrávenou Monikou, ale ináč sa bavia ako utrhnuté z reťaze :-)
    publikované: 25.07.2006 11:38:59 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Lucia
    ale nieee, citam pod stolom wewerku, takze uz si zvykli :-D
    MOnika nema co chodit chlastat, ked to nevie :-D nech ju poslu a vyplach zaludka a bude to :-)
    publikované: 25.07.2006 11:52:51 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. kaktus,
    prečítal som si tvoje odkazy. OK kámo - niečo s tým urobím :-)
    publikované: 25.07.2006 11:53:49 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. phil
    a to nie je vsetko :-)
    publikované: 25.07.2006 12:03:26 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. phil
    jojoj!ja nim este som...hoci sa snazim krotit, urcite som uz aj zodpovednejsia a spolahlivejsia a podobne nudne veci :o))) ale sem tam ked sa ten cert preberie....
    publikované: 25.07.2006 12:05:42 | autor: strangegirl (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. phil
    na tejto časti som sa nielen pobavila, ale dokonca aj vrátila o niekoľko rokov dozadu ... aj keď vtedy hry s fľašou neodhaľovali až tak úplne (aspoň u nás nie :o)))))
    publikované: 25.07.2006 12:44:28 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. a aby
    som nezabudol po XLIV. - vyborne :-)
    publikované: 25.07.2006 12:45:13 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. strangegirl,
    nech ten čertík v tebe pobudne ešte dlhý čas - nie je nič nezáživnejšie ako nudný slušák, čo všetko robí správne :-)
    (niekde som zaznamenal, že dýchame vzduch otrávený tou istou fabrikou)
    publikované: 25.07.2006 12:50:37 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. phil
    tak to aj ty si "šaleny vychodňar" , či ako nás to nazývajú?...možno práve kvôli tej fabrike :-D
    tak sa teším, že som našla "krajana" :)))
    publikované: 25.07.2006 12:53:51 | autor: strangegirl (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. :-)
    laskonka - dnešná mládež to často berie zhurta - a to sa snažím neopísať situácie, ktoré sú na hranici zdravého rozumu. Niekedy mám z toho pocit, že sa boja aby im niečo neutieklo a pritom im uteká detstvo a niektorým aj zdravý rozum. Hovorím teraz o drogách a promiskuitnom sexe. Ale dosť moralizovania...
    myslím, že v tomto príbehu sa vieme väčšina z nás dosť dobre nájsť a pospomínať na všeličo :-)
    Kaktus - díkes :-)
    publikované: 25.07.2006 13:08:03 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. nooo
    dala by som si ruze, vodu aj party v tvojom podani nazivo
    publikované: 25.07.2006 15:31:27 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. mojito
    lúbim aj ja. Tak, kde si ho dávam ja, nikdy nie je presladené ale super osviežujúce a plné ľadu :o)
    A to plávanie by som tiež brala, práve som sa vrátila z pláže, ale to nie je to pravé orechové :o), tam sú plavky podmienkou...
    publikované: 25.07.2006 17:47:33 | autor: murphy (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. lu,
    daj to nenápadne prečítať priateľovi a myslím, že v dohľadnej dobe prídeš domov s ružami a potom si vyrazíte niekde k vode na super párty :-)
    publikované: 25.07.2006 17:48:12 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. murphy,
    ja som tiež teraz prišiel od vody, ale chýbala tomu hore popisovaná atmoška. Možno dnes večer... :-)
    publikované: 25.07.2006 17:52:51 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. dúfam, phil
    že sa zaobídeš bez toho niečoho veľkého plávajúceho... mám také neblahé tušenie, že rázom by bolo po atmoške
    publikované: 25.07.2006 18:05:55 | autor: murphy (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. to teda máš pravdu,
    napriek mojej záľube plávať v nočných hodinách ani náhodou neobľubujem nečakané prekvapenia skrývajúce sa v tmavej vode
    publikované: 25.07.2006 18:25:40 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. musim
    sem chodit castejsie, teraz nestiham sledovat vyvoj udalosti....;)
    publikované: 30.07.2006 11:15:26 | autor: essence (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014