philov svet

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Modrý pondelok

Dá sa to aj inak...

     Sedel v kancelárii a nervózne kýval nohou. Od určitého času neznášal pondelkové dopoludnia. Po víkende je človek odpočinutý, plný elánu, potom príde do práce a od rána mu vyzváňajú telefóny. Všetci chcú riešiť všetko a okamžite. V duchu - dajže bože, ale hneď. Jeden aby sa zbláznil. Do práce prišiel s hlavou plnou nápadov, ktoré chcel hodiť na papier, rozvrhnúť program na tento týždeň, kľudne zahriať duševný motor na prevádzkovú teplotu, aby ho neustálym studeným vytáčaním nepoškodil.

     Už si nepamätá na ten veľký deň, keď ho objavil. Nokie ho majú väčšinou hore nad displejom. S rozhodnosťou Alexandra Veľkého pretínajúceho gordický uzol, ho stlačil. Zapálil si fajku, zapol počítač, otvoril organizér a kľudne plánoval. O dvanástej šiel na dohodnutý obed. Otlačok svojho ukazováka vtisol na miesto zapínania mobilného telefónu až v momente, keď dojedol zákusok. Od toho dňa všetci, ktorí ho lepšie poznajú, vedia o tomto pravidelnom, pondelňajšom zvyku.

     Jeho krvný tlak a tep lekári porovnávajú s dvadsaťročným športovcom, stolica má správnu konzistenciu a farbu, cholesterol v norme a večer si netrá vlasy, že mu kde kto zmenil plány a tento týždeň zase nič nestihne.

 

 


aktuálne | stály odkaz

Komentáre

  1. phil
    dobréé:-) možno to začnú praktizovať viacerí...len, ešte existujú aj pevné linky a niekedy najviac "otravujú" kolegovia s tým, že niečo chcú a hneď...
    publikované: 15.08.2006 07:26:00 | autor: angie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. krásne
    je to tak krásne, tak pokojné, tak ideálne, až je to neskutočné a žiaľ úplne nezlučiteľné s mojou povahou, od rána budem behať ako splašená a robiť piate cez deviate, škoda
    publikované: 15.08.2006 08:56:49 | autor: Terreza (e-mail, web, autorizovaný)
  3. nóo, phil
    vyzeráš na takého pohodového rozkošníckeho muža :)))
    publikované: 15.08.2006 09:17:32 | autor: mia (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. phil,
    ja ťa začínam fakt milovať - zákusok, fajka, pohoda... skrátka môj typ :-)
    publikované: 15.08.2006 09:29:03 | autor: germa (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. phil
    vidis, nie kazdy vsak dokaze s tvojou galantnostou vypnut mobil... takym ludom sa hovori workoholici a ja uspesne patrm medzi nich :-)
    publikované: 15.08.2006 10:15:12 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. :))
    pohoda, moze byt
    publikované: 21.08.2006 21:56:31 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014