philov svet

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Blogpríbeh XXVI. časť - Róbert

     Róbert listoval staršími číslami ženských časopisov a nudu striedali salvy smiechu vyvolané kvalitou niektorých zvlášť vydarených článkov a tiež príspevkov čitateliek. „Šárka má opäť chuť do života,“ prečítal si niekde v strede časopisu a milá Šárka hneď dodáva aj prečo: „Schudla som a zase mám peknú postavu!“ hrdo hlásil nadpis. Ďalej sa celý článok niesol v duchu masochistickej spovede o tom, aká tučná príšera sa z nej stala po ukončení školy a založení rodiny, ale že teraz je už zasa všetko v najlepšom poriadku. Jej dvadsaťšesť kíl nadváhy rozpustil nejaký zázračný Bioblabla a nebolo potrebné pri tom pohnúť ani zadkom. Tiež sa nemusela prestať napchávať sladkosťami, ktoré môže naďalej vyžierať svojim deťom pri čakaní na manžela, ktorého prípadnú neveru by s určitosťou odhalila Vierka vo svojej partnerskej poradni na predposlednej strane. Ak neuveríte Šárke, tak o niekoľko strán ďalej sa vás budú snažiť presvedčiť hviezdy filmového plátna „Ako chudne Hollywood“. A potom pekne za sebou – Máte na to schudnúť? – Sabotéri diety – Chcem tabletku (s podtitulom – problémy s nadváhou) – 10 tipov ako oklamať tuky – Kto pije, ten chudne – a tiež jedna záludná otázka „Koľko ste dnes zjedli kalórií? - ...atďatďatď. Ak vás nedorazia ani články pod spoločným názvom „Skutočné príbehy“, alebo fotodokument – prehľad tvarov mužských zadkov a reklamy na neoceniteľných a nenahraditeľných pomocníkov v domácnosti, pokúsi sa o to partnerský horoskop, alebo veštba z vášho chlpu zaslaného jasnovidke Samizdate. Keď došiel ku kvízu – Ste závislá od mužov? – zauvažoval, či tie maličké krížiky pri možnostiach a,b,c vpisovala jeho nová priateľka v sexi rovnošate, ktorá sa mu prinesením tejto hodnotnej literatúry postarala o humorný čitateľský zážitok. Podľa dosiahnutých výsledkov dotyčnej vychádzala – chorobná závislosť – pri akej si vraj nevie samostatne vybrať jedlo v reštaurácii ani záclony do bytu, chýba jej sebadôvera, .... a čojaviemčoešte.

     Tak toto je ten záhadný ženský svet? Toto hýbe mozočkom v tých nádherných hlavách s blonďatou, plavou, gaštanovou, či čiernou hrivou? Naivita s akou opisujú náhle vzplanutia či bezcharakterné správanie chlapcov a mužov, príbehy nymfomaniek pletúcich si lásku so sexom, zhovadilosti agresorov priťahovaných iracionálnym až provokačným správaním sa obetí, či opisy krásnych dovoleniek s náhlym precitnutím po návrate domov, dosahovala na tak malej tlačenej ploche astronomické rozmery.

     Odrazu dostal neodolateľnú chuť na pivo s panákom (čo bežne nikdy nekombinoval) a odviazanú spoločnosť kamarátov z výšky. Byť niekde v krčme, napchávať sa utopencami s pivom, ubezpečovať sa navzájom o nerozlučnom priateľstve a plánovať napríklad horský výstup niekde ďaleko a pekelne vysoko, aby bolo časom na čo spomínať. Tak reagoval podráždený testosterón na príval informácií určených ženskému estrogénu, z bohato ilustrovaných stránok fotkami dokonale šťastných rodín, pubertálneho akné zbavených dievčat a mladistvo starnúcich matiek.

     Ešteže tam sú krížovky, pomyslel si Róbert. Síce malé, ale na chvíľu zabavia. Pustil sa do lúštenia a zabíjal nekonečnú nudu na opustenej izbe.

 


blogpríbeh | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    bral by som názov "Róbert si číta v časopise" :-D
    publikované: 29.05.2006 20:40:44 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. kaktus,
    čo už v takej nemocnici môže sám robiť. Škrabanie sa na intímnych aj menej intímnych miestach veľa času nezaberie a sexi sestrička šla domov.
    publikované: 29.05.2006 20:50:56 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. jááááj
    šla domov :-DDDD
    publikované: 29.05.2006 20:58:31 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. tak
    pri takom casopise by trafil slak aj mna... hmm, pripomenul si mi, ze treba nalozit utopencov :)
    publikované: 30.05.2006 10:43:40 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. sorry
    ...
    publikované: 30.05.2006 20:14:46 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. hej!
    a rysavu hrivu si zabudol... mozem sa aj urazit:))
    publikované: 31.05.2006 16:31:27 | autor: lourdes (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. lourdes
    a vieš, že som presne na to myslel a trochu som aj čakal, či sa nejaká červenovláska neohradí...
    Ber to z tej lepšej stránky - že vám sa v hlavách možno preháňajú iné myšlienky
    publikované: 31.05.2006 18:38:34 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. jasné phil :o)
    tiež som sa v tej literatúre faktu nenašla a cítila som sa aj poctená :o))))
    publikované: 31.05.2006 18:48:17 | autor: murphy (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. bože,
    ale vás je. Červená je akosi v kurze :-)
    Ja len dúfam, že v tomto duchu nedopadnú aj blížiace sa voľby :-))
    publikované: 31.05.2006 19:19:15 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. cervenovlasky
    su sice zriedkavejsie ako brunetky ale o to ziarivejsie:). A potom su tu take kombinacie - ako ja- gastanovlase. Co nie je ani cervena ani tmavohneda. Nieco medzitym:).
    Phil, dopln nas do vypoctu:), aby sa lourdes necitila opomenuta:)
    publikované: 31.05.2006 21:21:06 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. phil, mňa nie
    mne sa iné hlavou preháňa... :o)))
    publikované: 31.05.2006 21:35:13 | autor: murphy (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. bez toho
    aby som niekomu chcel nadbiehať, myslím, že tu diskutujúcej časti dámskej populácie vo všeobecnosti tie kraviny slúžia skôr na podpaľovanie pece niekde na chalupe, alebo ako podložka na šúpanie zemiakov :-)
    publikované: 31.05.2006 22:26:34 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. phil
    na supanie zemiakov sa nesmierne hodi aj letak z LIDL-u, ma taky spravny format:))).
    Vies, taketo kraviny tuna na ostrovoch zeny aktualne aj citaju. Volam to "slepacia lieteratura".
    publikované: 31.05.2006 22:38:45 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014