philov svet

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Blogpríbeh XXV. časť - Vanda, Kamila

     Vanda po tom ako sa dala presvedčiť expresívnym výstupom Malého piva (tak si totiž pre seba pomenovala sestričku s mimoriadne vyvinutým poprsím a bokmi - ku inak nízkej postave), aby mladého muža nechala odpočinúť, blúdila po chodbách nemocnice a hľadala strateného Theodora. Nakoniec si namrzene uvedomila grotesknosť situácie, v akej sa ocitla. Na sebe mala len nemocničné prezuvky a domáci župan. Zastrčila si rozpačito ruky do vreciek a z pravého vylovila starý cukrík nevábnej zašedlej farby zabalený v priesvitnom celofáne a dve sponky. Druhé skrývalo len použitú papierovú vreckovku – svedkyňu ranného slzyprelievania. Prachy, alebo kreditka sa v nich ani náhodou nepovaľovali, čo realistická Vanda tak trochu očakávala.

     S vedomím, že s peniazmi dokáže byť frajer každý a odhodlaním k improvizácii, vošla na prvú toaletu. Poobzerala sa v zrkadle, opláchla tvár studenou vodou, mokrými rukami upravila vlasy a uhladila obočie. Našpúlila ústa ako na bozk a vyskúšala si zvodný pohľad holywoodskeho vampa. Takto povzbudená vyrazila znovu do chodieb, lenže už nie hľadať strateného Tea, lež miestnosť sanitkárov. Pár odpovedí na jej otázky a štíhle nohy v neforemných erárnych vsuvkách ju priviedli pred hľadané dvere. Ozývala sa spoza nich hudba z rádia a hlučný chlapský rozhovor prerušovaný občasným smiechom.

     Ide sa na to herečka, povedala si v duchu a mierne upravila dekolt. Urobila zo desať nádychov a výdychov, prudko otvorila dvere, čím okamžite strhla na seba pozornosť kompletného mužského osadenstva. Teatrálne sa oprela o zárubňu a dožičila im čas na dôkladné očumovanie, pri ktorom hľadala vhodnú obeť. Nešťastný pohľad bezbrannej zadýchanej ženy so splašene pulzujúcim hrudníkom v nich ihneď vyvolal ochranárske pocity pánov tvorstva a to aj bez vyrieknutia čo i len jediného slova.

     Boli traja. Vekové zastúpenie ako pri rodinnom stretnutí generácií. Na stole rozložené karty, porozhadzované formuláre a dvjlitrová fľaša od Kofoly do polovice naplnená neidentifikovateľnou tekutinou svetlej farby. Najstarší z trojice – mohol mať okolo šesťdesiatky – pozeral na ňu skúmavým pohľadom cez prižmúrené viečka očí a nevhodnú optiku okuliarí určených na čítanie. Určite ho mrzelo, že vidí rozmazane, nenapadlo mu však rýchlo sa ich zbaviť a tak jej vnady ostali pre neho zahalené rúškom nejasného tajomstva. Mladší ryšavý štyridsiatnik s pehami a širokým úsmevom plným zažltlých zubov sa pozeral správnym smerom. Vpíjal sa očami na mierne odhalené poprsie tak očividne a uprene, že keby jej odrazu narástla prasačia hlava, nebol by si to vôbec všimol. Najmladší z kartárov bol ani nie dvadsaťročný mladík, ktorému pohľad lietal ako utrhnutý šarkan v októbrovej víchrici, nevediac či je vhodné zízať na sexi návštevníčku, alebo predstierať, že má na ruke minimálne fullhouse a od náhleho šťastia sa nevie rozhodnúť, čo je zaujímavejšie.

     Ak ste tipovali, že pred domom jej dvere od sanitky gentlemansky otváral ryšavý štaridsiatnik, vyzdvihnite si výhru a môžete sa spokojne utvrdiť v tom, že pokiaľ chlap nerozmýšľa hlavou, ale hlavičkou, je ochotný uveriť aj omnoho väčším hovädinám ako je nevypnutá žehlička, malé dieťa v postieľke so zápalkami a grilujúce sa kurča v rúre, sústredené naraz v jednom byte.

     S ubezpečením, že je jej hrdinským rytierom v lesklej zbroji a nie veľmi úprimným pohladením po pehavej tvári sa s ním chvatne rozlúčila a vbehla do vchodu. Pred bytom už len podvedome zašmátrala vo vreckách  župana a s hlasným - do riti! – kopla gumovou topánkou ukradnutou rezortu zdravotníctva do zatvorených dverí s kľúčom v zámku z nesprávnej strany.

 

     Kamila otvorila rozospaté oči, poobzerala sa po rozhádzanom byte, otočila na brucho a natiahla paplón až nad hlavu, aby sa nemusela pozerať na spúšť spôsobenú nočným alkoholovým bláznením. Digitálny budík s rádiom hral tichým plastovým chrčaním jemné melódie už od skorého rána a na displeji vypisoval dvanásť hodín a tridsaťtri minút.  Zaspala niekedy za asistencie slnečných lúčov predierajúcich sa cez žalúzie, až po zamknutí vchodových dverí za odchádzajúcim Omarom. Ťažká korenisto-nasladlá vôňa, charakteristická pre parfémy hojne používané arabskými mužmi sa vznášala bytom, zmiešaná s alkoholovými výparmi a nepríjemne pripomínala jej ďalšie zlyhanie. Bola unavená a okrem klasických príznakov stavu po opici ju bolelo v podbrušku. Použil vôbec kondóm, z hrôzou si spomenula, že tento mesiac prestala brať antikoncepčné tabletky. Chcelo sa jej plakať. Na stehne zacítila niečo vlhké a pohľad na krvavú plachtu ju prinútil siahnuť po kalendáriku položenom vedľa rádia. O tri dni skorej - pozrela si dátum a vybrala sa na záchod. Pri posteli zodvihla dva použité prezervatívy a so slzami v očiach a dvíhajúcim sa žalúdkom z náhlej zmeny jeho polohy, ich cestou vyhodila do koša. Spomienky na minulú noc sa jej začali nástojčivo pripomínať a ona si s hrôzou uvedomila, že k nej v noci domov prišli v trojici. Ona s Omarom a ešte Ali, ktorý bol po celý čas na diskotéke pri nich, nosil neustále drinky a podchvíľou si s Omarom niečo veľmi úsmevné šepkal. Po návšteve miestnosti, kde vraj aj kráľ chodí pešo, sa presunula do vane a prúdom horúcej vody sa snažila zmyť hnusný pocit, ktorý sa jej znovu dostavil zo samej seba.

 


blogpríbeh | stály odkaz

Komentáre

  1. hlásim sa o výhru, phil
    čo som vyhrala?
    Inak, tak dobre, ako na Vandinom vpáde k sanitkárom som sa už dávno nepobavila. Aj mi zabehol dúšok kávy ... a čo ďalej? Nasleduje prepad hasičov? :o))))
    publikované: 27.05.2006 13:57:39 | autor: murphy (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. murphy,
    výhrou môže byť zaslanie linku na môj druhý blog, kde je ďalší úsmevný článok. Ak máš záujem, hoď do odkazov pre autora kontakt :-)
    Ešte sa rozhodujem či zapojím šikovného suseda, alebo to nechám profíkom...
    publikované: 27.05.2006 14:39:03 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. hlasujem za
    suseda... a tento by dokonca mohol byt slobodny:))
    publikované: 27.05.2006 15:35:51 | autor: lourdes (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. murphy,
    keďže neviem kde odpísať, tak to činím tu.
    Máš pravdu a díííík :-)))
    publikované: 27.05.2006 16:12:20 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. no toto?
    o Vande sa da predpokladat, ze docieli, co si zaumieni, ale Kamila s arabmi? fiiha
    publikované: 27.05.2006 22:55:33 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. no neviem
    lourdes: ďalší muž v živote Vandy, aj keď len sused so skrutkovačom by situáciu okolo nej asi dosť zneprehľadnil :-)
    lulla: Kamila zastupuje tú viac naivnú a nie príliš vyrovnanú časť ženstva, aj - c´est la vie
    publikované: 28.05.2006 16:39:30 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. nevadí, phil, hlavne že Vanda
    má vo svojich vzťahoch prehľad. Dovtedy si robila z chlapov, mihnúcich sa v jej živote, vrtulu, kým neprišiel na psa (presnejšie na Vadnu) mráz a jeden ju dostal...a ten jej to môže vrátiť za všetkých ostatných... alebo nemusí :-)
    Charakteristika Kamily sa mi páčila, taká ohľaduplná ... ale nie každá môže byť Vandou
    publikované: 28.05.2006 17:22:58 | autor: murphy (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014