philov svet

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Blogpríbeh XLV. časť - strach, nemocnica a prísľub sexu

Nika pri nočnom plávaní objaví v tmavej vode niečo zvláštne ... Róbert sa už nevie dočkať, kedy si dá pivo s kamarátmi v obľúbenom podniku ... Alex po úspešnom dni plánuje vášnivú noc

„Richard, preboha – tu niečo veľké pláva!!! Doriti, fúúúj to je slizké!!!“ zakričala vystrašene Nika a hneď na to sa začala približovať ku mne prudkými kraulovými zábermi paží a rýchlym tempom nôh, nevídaných ani na pretekoch.

„Čo vystrájaš, možno si priplávala k bójke,“ snažil som sa ju upokojiť. Tma okolo nás a hlboké jazero pod nami nesvedčali panike, ktorá by mohla byť pre nás osudná.

     Chytila sa ma kŕčovito okolo pliec a pozerala s nemými ústami smerom - odkiaľ len pred malou chvíľou priplávala. Boli sme asi sto metrov od brehu strácajúceho sa v tme a pár dĺžok od dôvodu Nikinej hystérie. Napínal som oči a hľadal vo vode to, čoho sa tak preľakla. Plávajúc na mieste, prikvačený jej roztrasenými rukami, začal som rozoznávať obrysy niečoho, čo mi veľmi pripomínalo tučného dovolenkára, splývajúceho na chrbte - nadnášaného hustotou morskej vody. Teraz som sa už preľakol aj ja.

„OK, ideme na breh. Skúmať to momentálne určite netúžim. Plávaj pri mne a pozerajme dobre pred seba. Nerád by som cestou zrazil ešte niečo...,“ alebo niekoho – to som si však pomyslel už len pre seba.

     Tých preplávaných sto metrov bolo určite najhorších a najdlhších v mojom živote. Vlastná fantázia za výdatného prispenia amerických thrillerov a hororov väčšinou nesklame a napriek určitému pragmatizmu, zatriasla aj mojim sebavedomím. Už dlho som nebol tak rád, že stojím na pevnej pôde a obliekam si šaty – nejako sa ochladilo. Alebo, že by ten chlad vychádzal z vnútra? Drkotanie Nikiných zubov ma vrátilo zo sveta fantázie do reálu. Ešte stále mlčala a ja som si až teraz všimol, že je v šoku. Kŕčovité držanie tela, nekoordinované obliekanie, všetko nasvedčovalo tomu, že nie je v poriadku.

„Mŕtvola ..., určite tam bola a ja som do nej narazila. Zrazila som sa vo vode s mŕtvolou. Kúpem sa holá s nebožtíkom, no to je super,“ odrazu dookola mlela za doprovodu hlasného klepotania zubov a vytrešteného pohľadu smerovaného na miesto, z ktorého sme len nedávno doplávali.

„Tšššš, už je dobre. Tíško. Všetko je v poriadku. Nič sa nedeje,“ objal som ju okolo ramien a snažil sa utíšiť.

„Skoro som tam dostala infarkt,“ stuhnuté telo pomaly ochablo, uvolnila sa a po lícach jej začali stekať blahodárne slzy úľavy.

 

„Nazdar kaskadér, ako sa cítiš?“

„Dobre, pán primár.“

„Počul som, že ťa to už u nás nebaví.“

„Popravde, veľa bielej mi nesvedčí a doma  - neberte to ako sťažnosť – mám pohodlnejšiu posteľ,“ rozhovoril sa Róbert počas rannej vizity.

„Sestrička, podajte mi jeho kartu,“ primár zobral podávaný papierový obal a zadíval sa do svetla na rontgenové snímky, cez okuliare posunuté ku koreňu nosa.

„Kolega, pozrite sa na to – čo hovoríte?“ strčil snímky do ruky Bradovi Pittovi a pustil sa študovať ostatné materiály.

     Mladý stážista sa pozorne zahľadel do okna cez priehľadnú rontgenovú fotku, sledovaný ostatnou časťou rannej skupinovej výpravy, no hlavne zaľúbeným pohľadom sestričky Ágiky, ktorá si u hlavnej sestry – za menší úplatok – vymenila služby podľa rozpisu tohto fešáka.

„Perfektná práca,“ ohodnotil primárov zákrok a snažil sa, aby to nevyznelo veľmi servilne.

„Ďakujem kolega, ale na to som sa vás nepýtal. Pustili by ste pacienta domov?“ s trochou irónie v hlase sa otočil ku ostatným.

„Ja by som ho tu pre istotu ešte chvíľu nechal,“ alibisticky vysúkal zo seba Brad Pitt.

„Takže, až tak perfektné to zas nie je?“

„Je, je, ale...“

„Máme málo postelí kolega a ľudia sa nám lámu, akoby v tom nachádzali zvrátené potešenie. Takže keď chceme tento cirkus ešte nejakú dobu ukočírovať, potrebujeme priestor. Mladý dostane zajtra ráno prepúšťacie papiere, posledné raňajky na účet zdravotnej poisťovne a chcem ho tu vidieť  o týždeň na kontrole.“

„Tú sádru ti dekoroval moderný Alfonz Mucha, alebo nejaký iný sgrafiťák?“ zareagoval na nepriehliadnuteľné Patríciine výtvory.

„Zo sestry možno vyrastie niečo ako grafička Zdenka Braunerová.“

„Tak to aby som si tú sádru po rozpílení odložil, možno ju po rokoch zpeňažím na aukcii.“

„Ja vám od nej radšej prinesiem niečo skladnejšie, pán primár. Človek nikdy nevie.“

„Dobre chlapče, dávaj si na seba pozor, nohu nepreťažuj, navštevuj rehabilitáciu a hlavne sa okolo seba poobzeraj, skôr ako vletíš na cestu.“

     Zástup sa pohol von z izby. Ágika sa ani raz nepozrela na Róberta a až príliš nápadne venovala svoju pozornosť mladému lekárovi - chcela dať Róbertovi najavo, že tu nie je jediný samec – akoby to veľmi dobre nevedel aj sám. Tieto nymfomanky to majú proste ťažké – nakoniec len otročia svojej závislosti – pomyslel si s úsmevom a potom už len s radosťou uvažoval nad tým, čo bude robiť doma, keď sa vráti z nemocnice. Pivo s kamošmi si zajtra určite nenechá ujsť. Jupííí!

 

„Tak, a máme to v suchu. Teraz sa už len postaráme o to, aby sa pani Rubinová dozvedela, že materiály sú uložené na patričných miestach a tým by mala byť tvoja bezpečnosť ochránená,“ uzavrel Alex stretnutie s Adamom a vylovil z vrecka mobilný telefón.

„Ahoj, Srdiečko. Čo by si povedala na vášnivý sex dnes v noci vo vírivke pod hviezdami?“ bez prípravy sa opýtal niekoho, kto podľa toho, čím je Alex známy, určite nosí veľmi krátke sukne, obzerá sa za ňou každý chlap a zruinovala nejeden „pevný“ partnerský vzťah. Chvíľu s ňou laškoval a nakoniec jej prisľúbil, že sa už nevie dočkať. Ešte si povedal aké spodné prádlo by ho na nej najviac potešilo a potom skončil.

     Adam si vydýchol, skartoval prebytočné papiere a konečne sa rozhodol zavolať Andrejke. Hneď ráno jej poslal kvety s ubezpečením, že ju nekonečne miluje  a čoskoro jej všetko osobne vysvetlí.

 


blogpríbeh | stály odkaz

Komentáre

  1. wow
    len tak ďalej, už sa neviem dočkať nasledujúcej časti.. smekám před tebou.. :)
    publikované: 27.07.2006 11:29:11 | autor: malazaba (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. malazaba, som veľmi rád,
    že osudy mojich postáv zaujali ďalšieho čitateľa, ktorý ich prežíva so mnou a ďalšími priaznivcami
    Dík
    publikované: 27.07.2006 11:49:43 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. cool
    hlavne ta mrtvola vo vode mi pripomenula, toho nestastnika, co sa utopil na bukovci kvoli premnozenemu rastlinstvu...napatia stupaa!!!......
    publikované: 27.07.2006 11:51:34 | autor: strangegirl (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. no super
    mrtvola
    Robert ide domov :-)
    vírivka, hmm :-)
    pokracuj, pokracuj :-)
    publikované: 27.07.2006 12:03:55 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. strange,
    dúfam, že ťa to neodradí od kúpania sa v Bukovci. Teraz je tam perfektne čistá voda. Rastliny ustúpili :-)
    publikované: 27.07.2006 12:08:37 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. kaktus,
    keď ma nájdu vysileného ležať v bezvedomí s hlavou na klávesnici donekonečna vypisovať na obrazovke jeden znak - máš ma na svedomí :-)
    Idem si zaplávať
    publikované: 27.07.2006 12:13:58 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. phil
    aj toto je 44. cast? :-D
    publikované: 27.07.2006 12:14:09 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ;-)
    ty to zvládneš :-)
    publikované: 27.07.2006 12:16:10 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. chybička se vloudila,
    zbadal som to tesne pred tvojim komentárom - už to ani nepočítam :-)
    publikované: 27.07.2006 12:19:02 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. phil!
    a ja som čakala, že sa dozviem , akého mena mŕtvola to tam pláva! A zase nič. Tebe nestačí, že je horúco jak šlak, Ty chceš, aby ma porazilo aj od napätia?
    Aspoň si tipnem náplň vírivky: tá červenovlasá potvora? No ale načo spodné prádlo do vírivky? Iba ak na pár sekúnd na cestu od haly k vírivke :o)
    No nič... idem na pláž.
    P.S. Bacha na tú klávesnicu. Ksicht s vytlačenými štvorčekami asi ešte nie je in... aj keď dnes človek už nevie...
    publikované: 27.07.2006 12:59:10 | autor: murphy (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. phil
    normalne tu mame v robote fofr, tak som si to musela vytlacit a citat pri obede :-D potom ludia nechapali, ked som sa z nicoho noc rozrehotala... :-D
    dobry diel, chvalim ta! :-D
    publikované: 27.07.2006 13:29:47 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. :-)
    milá murphy: Alex je fajnšmeker a nejaké - hop z rifiel do vírivky - by nebolo pre neho to pravé orechové. Ale ako sa to bude vyvvíjať - to až v ďalších dieloch.
    Tá červenovláska sa ešte objaví, ale kde, to zatiaľ neprezradím
    Predstavil som si môj štvorčekovaný ksich a inšpirovalo ma to k oholeniu trojdňového strniska :-)

    krsniatko Lu: ja som raz kamaráta tak rozosmial pri obede, až mu nosom vyleteli polievkové niťovky :-)
    publikované: 27.07.2006 13:58:28 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. phil
    to musel byt kamarat aj spolusediaci velmi nadseni :-D
    publikované: 27.07.2006 14:04:48 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. ale jasnéééé phil,
    vieme veľmi dobre, že správne zvolená bielizeň je základným pilierom budúceho úspechu :o)))) ... aj pod takými riflami :o)
    publikované: 27.07.2006 17:40:44 | autor: murphy (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. :))
    k tej prvej casti - minule som plavala v jednom strkovisku a ked som bola v dost velkej vzdialenosti od brehu, zachytila som dvoch chlapcov pri rozhovore: Neviem preco mi vzdy uprostred jazera napadne scena z americkeho filmu so zralokom alebo krokodilom...
    Ked som to pocula, v duchu som si pomysela, chlapci, ja mam taky isty problem :)
    publikované: 28.07.2006 09:18:33 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014